Annons
Annons



Annons

Yogabröd


I går kväll bakade jag ett yoga bröd, har ingen aning om varför det heter så? Men det känns ju rätt i tiden… 😉 Här kommer receptet och lite bilder på baket.

Yogabröd

~ cirka 12-14 bitar

25 g jäst (½ paket)

5 dl ljummet/lite varmare vatten

1 msk honung

1 tsk salt

3½ dl havregryn (gärna fiberberikade)

3/4 dl krossade linfrön

4½ dl vetemjöl

olja (t ex olivolja)

eventuellt också diverse frön och kärnor, t ex solrosfrön, pumpakärnor, sesamfrön (et c)

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Häll ljummet/lite varmare vatten i en skål. Smula ned jästen i vattnet, och tillsätt sedan salt och honung. Rör sedan ned de övriga ingredienserna i blandningen. Rör runt (med t ex en träslev) till en lös deg.

Täck över skålen och låt degen jäsa i cirka 40-50 minuter. Olja en plåt väl, och häll över degen från skålen. Låt degen flyta ut (som en stor, rund och platt ”bulle”) och platta försiktigt till den om det behövs.

Strö över de frön/kärnor som du gillar och vill ha på ditt bröd. Grädda i mitten utav ugnen i cirka 30 minuter.

Degen ska jäsa i 40-50 min.

Färdigräddat och bara att skära upp i bitar.

Passade på att frysa in lite.

Det blev supergott och passade bra till fiskspetten som jag gjorde ikväll av sej och lax.

Färdiga att sätta in i ugnen.

TAGGAR
23 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTE



ARKIV



Annons




Annons

Laddar http://charlotteperrelli.chic.se/ljuv-musik/