AnnonsAnnons

Valencia!


Idag har vi åkt närmare 25 mil till Valencia för att bland annat gå på Hajakvarium. Oceanografic, ciudad de las artes y las ciencias. Det var ett fantastiskt bygge som stod klart -98, samma arkitekt som har ritat den nya tågstationen vid World trade center och Olympiastadion i Aten.

Annons

Det är fantastiskt på alla sätt och området är på hela 110.000 kvm och 42 miljoner liter saltvatten är fördelat på de olika områderna. Det finns även tempererat vatten.

Man kommer väldigt nära sjölejon,sälar,  hajjar, pingviner, delfiner , rockor och Såghajjar m m. Det var verkligen helt fantastiskt!! Vi gick in i den berömda hajtunneln och kom så nära…nästan läskigt nära! Efter en stund gick vi och såg en delfinshow som var bra gjord.

Sen åkte vi in till själva centrum o strosade runt på allt från marknader till fancy shoppingmål…kunde stannat i 4 dagar…helt fantastiskt vackert, vilken stad. Det blev en schysst middag på en tapasrestaurang och en god cortado på det så var lyckan gjord. (latte på spanska, 1/2 espresso och 1/ ångad mjölk, macchiato på Italienska..används oftare hemma i Sverige.) I morgon kommer mer bilder o nya äventyr!

TAGGAR
10 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTEARKIV
Laddar http://charlotteperrelli.chic.se/julklapp-2/