Annons
Annons



Annons

Söndagsbakning


Söndagen blev en mys o fix dag, vi bakade Bullar med vit choklad och Tigerkaka med mörk choklad och innan det snyggade vi till i trädgården….Här kommer lite bakbilder till att börja med:

Formar från Drömhuset.

Kanel o vaniljsocker.

In i ugnen på 225°.

Dax att fika...

Recept till 40 bullar

50 g jäst
125 g smör
5 dl standardmjölk
½ tsk salt
1 dl strösocker
Ca 850 g (14–15 dl)
Kungsörnen Kärnvetemjöl
Uppvispat ägg + pärlsocker

Fyllning:

socker, smör, kanel, vaniljsocker och riven vit choklad.

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37°C. Häll det över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt salt och socker och nästan allt mjöl men spar lite till utbakningen. Arbeta degen smidig och låt jäsa under bakduk ca 30 min. Tag upp degen och lägg den på ett mjölat underlag och knåda den smidig. Skär degen i två delar och kavla till en ½ cm tjock platta. Fyll med kanel, vaniljsocker och riven vit choklad, rulla ihop och skär varje rulle till 24 bitar som läggs i bullformar. Jäs under bakduk 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö gärna över pärlsocker. Grädda bullarna 8–10 min i 250°C. Låt svalna på galler under bakduk.

Smörad o bröad form.

Choklad som ska rivas.

Gräddas i ca 30 min i 175°.

Tigerkaka!

Sockerkakssmet

2 ägg
2 dl strösocker
50 g smör eller margarin
1 dl mjölk
2 ¾ dl Kungsörnen Kärnvetemjöl
1 msk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver

Gör så här:

Värm ugnen till 175ºC. Smöra och bröa en form (ca 1½ liter). (Bröa betyder att du häller ströbröd i den smorda formen och sedan skakar ur de smulor som inte fastnar i smöret.) Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Smält matfettet i en kastrull och tillsätt mjölken. Rör ner blandningen i bunken. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål och rör försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter. Låt kakan stå kvar någon minut i formen innan du stjälper upp den.

Tips!
Om du vill göra Tigerkaka ska du först göra grundreceptet för sockerkakssmeten ovan. Häll sedan 2/3 av smeten i en form. I smeten du har kvar rör du ner riven choklad som jag gjorde eller 2 msk kakao och 1½ tsk vatten. Ringla den över smeten i formen. Dra med en gaffel genom smeten i sicksackmönster. Grädda som ovan.

TAGGAR
6 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTE



ARKIV



Annons




Annons

Laddar http://charlotteperrelli.chic.se/hej-alla-fina-2/