Annons
Annons



Annons

Semlor!


Ikväll har vi bakat semlor här hemma och de blev supergoda!  Barnen tycker det är bland det roligaste som finns att baka och nu var det ett tag sedan så det blev riktigt mysigt! När jag var liten och mamma bakade hemma i Hovmantorp minns jag att hon var enormt ambitös, hon gjorde även egen mandelmassa:) Så duktig va inte jag idag men det är faktiskt väldigt gott med hembakade bullar. Tänkte dela med mig av detta receptet.

IMG_0650

Tar ca 1 1/2  timme att göra och blir ca 20 semlor


50 g jäst

150 g smör

5 dl mjölk

2 dl strösocker

2 tsk stött kardemumma

3 krm salt

ca 14 dl vetemjöl


Garnera med florsocker


1. Smula jästen i en bunke.Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt 37°. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den lösts upp. Tillsätt socker, kardemumma, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa i 40 min under bakduk.

2. Ta upp degen och fördela den på mjölad arbetsbänk och dela den i 20 bitar. Rulla bitarna till jämna bullar och lägg dem sedan på en plåt med baklåtspapper. Låt bullarna jäsa ca 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 225°.

3. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 10-12 min. Låt bullarna kallna.

4. Skär av ett lock på bullarna och gröp ur lite av inkråmet. Riv mandelmassan och blanda med inkråm och 2 msk grädde. Vispa grädde. Fyll bullarna med mandelmassefyllningen och lägg på grädde.

5. Lägg på locket och lägg ovanpå bullarna, pudra sedan med lite florsocker.

IMG_0647

IMG_0649IMG_0648


TAGGAR
23 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTE



ARKIV



Annons




Annons

Laddar http://charlotteperrelli.chic.se/presenter/