Annons
Annons
Arbete | Publicerad 13 december 2010, 22:35

RimfrostJul - Cover

Nu när jag är ute på min egna jul/kyrkoturné så har jag fått ett sug att ge mig på att spela in ett nytt julalbum till nästa år. Då det krävs enormt mycket arbete inför ett sådant projekt så gäller det att sätta igång i tid. Då jag vet att många av er är väldigt kreativa och har gett mig mycket bra förslag förut så undrar jag helt enkelt om ni har några bra tips och förslag gällande omslag?

När jag för två år sedan släppte mitt julalbum - RimfrostJul så kommer jag ihåg att vi valde mellan dessa olika omslag.

De är dock inte alls helt färdiga utan är snabba skisser... Vad tycker ni? Valde vi rätt som gick på den varianten med den röda klänningen!? Är mycket att tänka på, och plus och minus som ska vägas emot varandra. Framförallt så vill man att skivan kanske ska sticka ut lite från de andra på hyllan...

Alternativ 1 - Silver

Alternativ 2 - Guld

Alternativ 3 - Röd

Skivan ligger tyvärr inte ute på Spotify men den finns bl.a på iTunes där ni kan lyssna och ladda hem skivan...

Annons
49 Kommentarer
 • Nina Dahl

  Du är absolut vackrast på bild 2. Dock är den röda färgen bäst för att göra bilden tydlig och den bästa för affischer och skivomslag. Dock är det nåt fel med bilden. Jag har tittat på den hur många gånger som helst men vet inte exakt vad som är fel. Du
  ser skev ut helt enkelt. Som om huvudet är för stort för din kropp. Eftersom du har perfekta proportioner i verkligheten frestas jag att tro att nån har Photoshoppat
  lite för mycket.

 • Oguzhan

  Turkey can not find any album :((

 • Mathilda

  Helt rätt att välja det röda omslaget! Det är så snyggt och passar dessutom perfekt på hyllan i mitt vardagsrum där accentfärgen är just röd 😉

 • Jari Savolainen

  Jaha så du har funderingar på en ny julskiva vad trevligt, var väl just det jag undrade om. Du har alltså fått mersmak under din julturné, ja ibland leder det ena
  till det andra.
  Det med omslaget måste ju vara en hel vetenskap som dessutom ska sticka ut bland alla andra. Den röda var helt rätt val med den röda klänningen för just skivomslag, för rött är ju jul men just bilden på dig ser lite skum och konstig ut nästan något för mycket fotoshoppad o tecknad ut än att det skulle vara ett naturligt foto.
  På bilden i mitten där är du väldigt vacker och den har oxå en vacker och varm ton. Den övre är för kall och lite för anonym bland alla andra.
  Då måste jag ju säga, självklart har man Rimfrosten på skiva, ladda hem njet det är och blir inte alls detsamma som skivan vad gäller kvalite och ljud, nu är det som om man var på en konsert och lyssnar då man lyssnar på skivan, grymt bra inspelning och ljud.

 • Ángel GR

  1:a. Vitt och silver koncept som snö som är bra för Julen.

  2:a. Absolut den bäst Charlotte bild av alla trea. Men det är en ganska neutral bild, det skulle funka för alla dina album.

  3:e. Som 1:a men du har den röda klänning som ger ut tomte-typ känslor.

  Jag håller med Nina när hon sa det finns nånting fel med Photoshop arbete på de 1:a och 3:e men 2:a är perfekt.

  Den 3:e är lika men en bättre variant av den 1:a och den 2:a är en otrolig bild men har inga speciella Julkänslor. Så min bedömning är att ni har valt den riktigt bild…

 • Anette G

  Håller med föregående skrivare helt och hållet. PÅ 2:ans bild är absolut vackrast. Guld är fantastiskt snyggt.

 • Victoria

  Absolut bild 2 för på den den är du jättefin!! Bild 1 ser du lite osäker ut på. Jag håller med Nina om bild 3, det är nåt som inte stämmer.

 • Nilla

  Jag tycker bild 3 är bäst, det ser ”juligast” ut och passar därför väldigt bra till julskivan. Bra val mao =)

 • Niklas

  Hej,

  Du är sexig , kan du inte ta nån bild när du sitter vid poolen i Spanien ?

 • http://villalilja1.blogspot.com/ Erika

  Jag tycker väldigt mycket om bild nr 2.
  Kram från Erika

 • Mali

  Det omslaget med röd klänning var helt klart rätt val..!!
  Fantastisk klänning, super snygg bild.

  Lycka till med nya projekt!!
  kram

 • Lillemor

  du är helt underbart vacker på bild 2. löövely. ta den;)

 • Lisen

  Bild nr 2 ser inte ut som dig , men är snygg ändå. Men bild nr 3 tycker jag bäst om

 • Anna

  tycker åxå att bild nr 3 är skev och ser onaturligt fejkad ut. 2-an är finast på de settet. Nr 1 är du stel i ansiktet. Tycker att du ska le spontant och naturligt och med hela ansiktet.Det blir alltid finast. Tycker de ska va fokus på något annat än att det ska bli en uppstyltad ”modellbild” det känns fel för temat.

 • Malin

  Hej,

  Måste bara fråga angående Disney On Ice-tävlingen. Om jag fattat frågan rätt var det hur många kyrkor du besöker och rätt svar var 8. Men jag får det bara till 6 kyrkor men vid 8 tillfällen eftersom Askersund och Norrtälje är en och samma kyrka?..
  Kan vara jag som har fel såklart men undrar..’

 • http://www.charlotteperrelli.com Charlotte Perrelli

  Hej Malin!
  Det var en liten lurig fråga!
  Det stämmer att det är 6 kyrkor kvar på turnén.
  Jag har dock redan varit i Färila Kyrka och Litslena Kyrka så därav är 8 kyrkor det rätta svaret, 2+6=8.

 • Nicklas

  Silver,stilfullt och rimfrost för mig:-)

 • Freddie

  Jag tycker alla tre bilder är bra men du valde nog rätt genom att ta 3:an, Jag hade även kunnat tänka mig en variant av bild nr 2, fast då med lite mer framträdande text.

 • Jeanette

  Jag tycker att bild 1 är bäst men även 3an är bra. Däremot är du inte riktigt lik dig på bild 2. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är.
  Om du ska göra ett nytt omslag så ser jag framför mig ett omslag med snötyngda/frostiga träd i bakgrunden (den småländska skogen med sina ”blandningar” vore perfekt. Häst, släde, du (sittande i släden naturligtvis) i päls(bäst att ta falsk för att inte göra folk upprörda :-)), kanske en röd klänning skymtar fram för att få lite rött, eller så är du bara lätt inbäddad i snygga filtar. Kanske fotat i skymningen och med någon typ av eldar, facklor eller lyktor. Tja, kan utveckla det mer men det är ett liten idé ialla fall. Nu är det ju riktig vinter på Höglandet så det vore ju perfekt att ta bilder denna vinter, man vet ju aldrig hur nästa vinter blir :-). Jag tycker att ni ska ta en bild ute och inte i en studio men det kanske inte är så lätt? Ha en riktigt God Jul och ett Gott nytt år. Tack för en bra blogg.

 • Karin

  Rimfrost får mej att tycka att bild 1 med silver passar bäst. Men gjort är ju gjort :-)

 • Sara Ch

  Tycker att du valde den bästa bilden! Dom andra är mer ”bara vinter” medans den du valde är mer julig. Vilket det ska vara när det är en julskiva tycker jag:)

  Låter väldigt bra med en ny julskiva till nästa år! Go for it:)

  En underbar dag till Dig!

  kram fr sara

 • anette

  Jag tycker att du i röd kläning är mest julig även om jag tycker du i silver är jätte snygg och kanske mer vintrig. Men bild två med endast ditt ansikte är lite väl retucherad(stavning?), det ser ju inte ens ut som du på bilden. Onödigt på ett annars så snyggt utseende. Stor Kram !!!

 • Carina

  Jag tycker definitivt att alt. 2 är det bästa. För övrigt en väldigt snygg bild på dig.

 • Jari Savolainen

  Hej Charlotte!
  På tal om julmusik och låtar då, skrev om detta tidigare att jag på din hemsida hittade två jullåtar jag laddade ner från CDON häromdagen, helst inte, vill mer ha det på CD men ibland finns ju inget val.
  En låt med dig ”Have Yourself A Merry Litte Christmas” väldigt vacker och fin låt där din så klara rena och fina röst kommer till sin rätt, att en människas röst vara såå vacker! Och även en duett ”With Bell on” men hur bra vad det här då! En grymt bra låt, vilket ös. Så därför säger jag hallå! Charlotte varför i allsindar lägger du inte upp dem i bloggen?? Hur många känner till dessa två fina låtarna från dig. säger det igen du måste göra mer reklam och marknadsföra dig själv och din musik oxå inte bara massa andra prylar som smör hehe o smink, tycker du ska lägga upp dem, ja nu!

  Ha en bra dag Kram / Jari

 • Anki

  Jag tycker nog också att bild nr 1 är bäst, men den ni valde kommer på en hedrande andraplats 😉

 • Ann-Marie

  Helt klart den röda, om jag får tycka. Hade dessutom turen att vinna skivan i fjol!

 • Malin

  Hej igen Charlotte (ang antal kyrkor),

  Ja, ibland hänger inte huvudet mé:-) Jag får skylla på amningshjärna…

 • Alexander

  Vilken tur att ni inte valde alternativ 1 – RimFOSTjul låter sådär. 😉 Alternativ 2 går bort helt, ser ut att vara gjord i Paint. Alternativ 3 var det bästa valet.

  Jag tycker att omslaget till din och Angelos singel är väldigt fin. Ger en varm och julig känsla.

 • Marie Johansson

  Hej Charlotte! Jag tycker det låter toppen med ännu en ny julskiva. Har Rimfrost sedan tidigare och den går varm här hemma även denna julen! Hade så gärna åkt och sett dig ikväll i Växjö men nu blev det inte så, så jag spelar vidare skivan istället! :)

  Ang omslag så tycker jag det med guld är jättefint, men som många andra säger så sticker nog trean ut lite mer! :)

  Kram kram

 • Körsångare och Perrelli-fan

  Hoppas du arbetar med en lika proffsig produktion nästa gång också.

  Jag skulle önska mig att få föra Charlotte Perrelli tillsammans med Jojje Wadenius, Monica Dominique eller Toots Thielemans och någon riktigt bra blandad kör. Det skulle sitta fint med ett nytt julalbum som både är finstämt och svängigt. Jag gillar nämligen både när du sjunger Olle Adolphsson och Hero.

  Det är härligt med en artist som visar så stor musikalisk bredd och är beredd att medverka i olika sammanhang.

  God Jul!

 • Vikab

  Varför inte satsa på nåt glittrigt grangrönt? Supersnyggt mot både guld och silver och har ju faktiskt julkoppling. Bakgrunden skulle kunna vara julgranskulor i just silver och guld, kanske med en enda röd instucken.

 • jojo – grafisk formgivare

  Jag tycker alt 2 (guld). Men jag tycker man ska dra bilden på dig mer åt höger (kanske så att du bli lite beskuren – det gör att det ”händer något i bilden) så det skapas en tom yta till vänster om dig. Där tycker jag man ska skriva ditt namn och namnet på skiva.

  Tycker att man ska dra upp ditt namn större än skivans namn – eller tvärtom. Vad jag är ute efter är lite kontraster så det inte bara blir samma size på all text. Kanske kan man t.o.m. välja ett linjärt typsnitt på ditt namn, tycker det är snyggt att kombinera ett ”krumelurigt” typsnitt med ett mer strikt.

  Om ni väljer förslag 1 – tänk på att jobba mer med texten så den syns mot den ljusa bakgrunden. Nu var det lite otydligt.

  Mvh Jojo

 • anna

  alla bilder är fina men du ser naturligast ut på 2:an tycker jag. på 3:an ser huvudet så stort ut mot axlar och kropp och de smala benen.

 • Carro

  Du valde rätt. Men 2an är otroligt vacker.
  Håller med Jeanette att du kan göra ett snöfrostiga träd i bakgrunden

 • sandra

  Tycker 3:an är superfin :) Rött passar till jul…1:an lite för blek för min smak och 2:an ser helt ”fejk” ut…det ser inte ut som ditt ansikte utan lite väl ”ändrat” för MIN smak alltså…Så BRA VAL med 3:an :)

 • Jari Savolainen

  Hej igen
  Har nu jag läst lite kommentarer ang. förslag på nytt cover på din hoppas jag kommande julplatta och fastnade för Jenaettes väldigt fina och målande beskrivning för ett omslag, funderade lite själv oxå men inte ens jag kunde ha kommit på något så bra. Tycker det låter riktigt fint och vackert, kan t.o.m se och föreställa mig lite av det framför mig hur det kunde se ut. Är du i närheten av Småland och de snöiga småländska skogarna så försök ta lite bilder till det.

  Något jag oxå måste säga Förlåt! Charlotte för mitt tjat igen om en fråga tidigare, det blir lätt så när man inte får ett svar på någon fråga man verkligen vill ha svar på. Ibland slänger man bara in en fråga och hopps på svar men väntar inget, ibland är det tvärtom. Vi glömer det så det inte blir så att jag aldrig får en kommentar eller ett svar från dig mer, det vore väl trist och tråkigt, så vi kan fortsätta att ha en iaf liten dialog någon gång då o då.
  Ber oxå om ursäkt för några kommentarer för mycket i ett tidigare inlägg, trodde att det inte de gick att skicka och skickade igen men de kom in iaf.

 • Cecilia

  Bild 2 tyckte jag var otroligt fin! Rimfrost på bild 1 är felstavat, men det antar jag att ni redan vet om…:-)

 • Cecilia

  Oj, såg att detta visst var gamla omslag…

 • Malin

  Bild nr 2 är väldigt vacker!! Tycker du är lite lik Yvonne Ryding.
  Kram till dig och tack för en fin blogg!
  Hoppas du får en underbar jul!
  Kram Malin

 • Henrik

  Jag tycker att bild 3 är bäst. Vill passa på att påpeka att det på 1:an är en felstavning. RimfrostJul står som RimfostJul.

 • Jenny

  Nr 2 är jättefin. Håller med flera andra att nr 3 ser konstig ut. Konstig kroppshållning på något sätt. Klänningen är dock jättefin.

 • Anna

  Tack!!! För en super bra konsert ikväll i Urshults kyrka=)!!! Du e helt fantastisk och jag bara satt och njöt….nu känns det att julen är nära!!

  God Jul och åter igen….Tack!
  Kram

 • karolina

  du valde absolut rätt omslag de andra två var ganska anonyma. Jag tittar alltid till lite extra när ja får se denna skiva me röda kläningen den är fin. / karolina

 • Mia

  Tack för en underbar konsert i Urshults kyrka. Jag hade bjudit med min mamma och vi båda var supernöjda efter en stämningsfull och vacker konsert.

 • Mats

  Hej Charlotte.
  Det står emellan nr 1 och nr 3.
  Men jag väljer nr 3.
  De är så fina alla tre.

  Kramar från Mats

 • http://www.papis.se papis

  va fina bilder :)

 • Manda

  Hej!
  Jag tycker du är så otroligt vacker på bild 2! Helt underbar bild!
  Jag tycker så mycket om läppstiftet du har på den bilden, skulle bli väldigt glad om du ville skriva var det kommer ifrån och nyans :)

 • Therese

  Jag tycker ni valde rätt! Jättefint med den röda klänningen, den syns verkligen.

 • http://carolinesodergren.blogspot.com Caroline

  Ja, jag gillar oxå nummer tre – den röda :) Man kanske skulle kunna ha en mix av alla tre fast utan att det blir för pråligt – ja, till din nästa skiva :)

  Hmm jag vill minnas att Rimfrostjul låg ute på Spotify från början? Jo, det är jag nästan 100 på för jag lade till den i min Jullista :) Har jag rätt eller är mitt minne SÅ kasst? 😉

bild på

Arkiv