Annons
AnnonsAnnons

Polarpriset 2009


Pristet delades i år ut till..

370polarpris2

José Antonio Abreu och Peter Gabriel

Peter Gabriel är soloartist och var fram till 1975 sångaren i popgruppen Genesis. Han har också skrivit filmmusik och Oscarsnominerades för ledmotivet till Wall-E, Down to Earth. 
Juryns motivering lyder:

”För ett framåtblickande, utåtriktat och gränsöverskridande konstnärskap tilldelas Peter Gabriel Polar Music Prize 2009. Som kompositör, artist och person har Peter Gabriel inte bara haft ett avgörande inflytande på populärmusikens utveckling, utan omdefinierat populärmusik som begrepp. Hos Peter Gabriel sammanflätas inte bara ton, röst och bild – hans musik är det globala samhällets megafon och samtidigt dess mest skoningslösa kritiker. Peter Gabriels konstnärskap är världsmusik i dess mest betydelsefulla mening.”

José Antonio Abreu är den venezuelafödde dirigenten, kompositören och ekonomen som nu hyllas för sitt arbete att genom musiken hjälpa barn ur fattigdomens Venezuela.

”Driven av en vision om att den klassiska musikens former kan skapa en bättre tillvaro för Venezuelas barn, grundade han musiknätverket El Sistema, som givit hundratusentals ungdomar ett redskap att lämna fattigdomen. José Antonio Abreus framgångsrika arbete har lyft fram traditionella värden som respekt, gemenskap och medmänsklighet. Hans gärning pekar på vad som är möjligt när musiken blir ett samhällsfundament och därmed en naturlig del av människors vardag. Samtidigt har ett nytt framtidshopp ingjutits hos såväl barn, föräldrar som politiker. José Antonio Abreus vision tjänar som förebild för oss alla

Kina och jag gick dit tillsammans och fick en toppenkväll. I Karen Millen klänning, YSL skor och Louis Vouitton väska. Kön var väldigt lång, här började vi närma oss den lila mattan. Så här såg entre´n ut inifrån Konserthuset. Efteråt gick vi till Story och käkade, superbra mat och väldigt trevlig personal. Kina poserar i sin snygga Karen Millen klänning som är en riktig princessdröm. Visst ser det fräscht ut?! Lite sugen på att hugga in på maten ser det ut som..

DSC07788DSC09122

Tack syrran för en trevlig middag och en mysig kväll, dax att hemma o sussa!


TAGGAR
39 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTEARKIVAnnons
Annons

Laddar http://charlotteperrelli.chic.se/sala/