Annons
AnnonsAnnons

På jakt efter Tåget


Hu! Vilken start på dagen! Vi vaknade tidigt här hemma o gjorde oss i ordning i stilla lunk som vanligt och gick till förskolan. Jag hade en liten föraning på vägen dit som gnagde..undra om de skulle varit här en kvart tidigare idag?!  Jag lämnar alltid barnen kl 9, men vissa dagar om de ska på utflykt lite längre bort än skogen så vill de att vi lämnar  senast kvart i. De kanske ska åka tåg och inte bara gå till skogen runt hörnan…

Idag skulle Alessios grupp till en Gård ute i Arninge, han var såklart taggad för att få åka häst o vagn och traktor. Hans favoritsyssla här i livet. Om jag frågar Alessio vad han ska bli när han blir stor får jag alltid samma svar,-Jag ska bli bonde och köra traktor som morfar! Klart som korvspa!  (Angelos svar blir, -Spelmästare! ..vad det nu är? Men han ägnar mycket tid till sina spel..)

Nåväl, när vi kom till förskolan så hade Alessios grupp redan hunnit gå. Rackans! Det var bara förs oss att gå hem och ta bilen mot tåget. Vi hade bara några min tillgodo men vi hann dit ändå, fast då inser jag att vi står på fel sida om spåret med bilen och när jag ska svänga tillbaka går bommarna ner och jag kommer inte över. Ser att barnen hoppar på och åker. Suck! Nästa hållplats?! Vi drar vidare…ringer en kompis som har bra koll på vart det stannar nästa gång och blir guidad. Hann köra fel några gånger!  Efter mycket om och men så hittar vi dem och han kommer med. Alessio skrattar så han kiknar i baksätet när morsan är på jakt efter tåget!! Vi ser det flera gånger och han tycker vi är på världens äventyr…

Jag BORDE helt klart sätta mig in i hur och varifrån de där tågen går, det lär ju inte bli lättare när de blir äldre. Om sanningen ska fram har jag aldrig åkt den där linjen..Jag kör alltid bil.

Jag får göra en ”utflykt” med barnen en dag så jag begriper var man hoppar på och av ..ha ha!

Allt gick bra och nu sitter jag hemma igen och kan pusta ut! Nu ska jag börja repa igen på alla mina texter!

Ha en underbar måndag!

TAGGAR
15 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTEARKIVAnnons
Annons

Laddar http://charlotteperrelli.chic.se/blommor-fran-dea/