Annons
Annons



Annons

På jakt efter kantareller….



Nu har vi kommit ner till Småland igen:) Ikväll ska jag sjunga i Moheda som ligger en bit ifrån mina föräldrar och då passade det perfekt att åka hem och njuta av den Småländska skogen lite, något av det första vi gjorde va att gå ut i skogen och leta kantareller. Mina ögon var kanske inte det bästa för att leta, jag hittade inte sådär jättemycket, men Angelo var en fena på att leta. Alessio brännde sig på brännässlor och ville gå hem..:)



På väg till Kantarellskogen...

På väg till Kantarellskogen...


Angelo har hittat de första kantarellerna.

Angelo har hittat de första kantarellerna.


Mamma hittade oxå..

Mamma hittade oxå..


Den här typen fanns det mycket av..

Den här typen fanns det mycket av..




Jag fick äran att bära korgen även om det inte var jag som hittade de stora utan mest små..

Jag fick äran att bära korgen även om det inte var jag som hittade de stora utan mest små..

När vi kom hem bestämde vi oss för att göra en kantarellsoppa till förrätt, jag hittade ett recept på nätet och det gick både snabbt och smidigt att göra den här. Den blev verkligen supergod!!


Rensade och färdiga för att ..brynas.

Rensade och färdiga för att ..brynas.


Schalottenlök som ska skalas och hackas fint.

Schalottenlök som ska skalas och hackas fint.




Färdiga soppan som blev hur god som helst.

Färdiga soppan som blev hur god som helst. Hade inte skadat med en grön kvist, men så bidde det inte..








4 portioner
Färdigt på: 35 min
Ingredienser

1 l gula kantereller
1 msk matolja eller smör
4 st schalottenlökar
0.5 l kycklingfond
0.5 l mjölk
3 dl grädde
salt
peppar

Gör så här

1. Rensa kantarellerna, det vill säga borsta bort eventuell grus och smuts.

2. Skala och hacka löken fint. Fräs den i matoljan utan att den tar färg.

3. Lägg i de rensade kantarellerna och låt dessa fräsa tills svampen har mjuknat.

4. Lyft ur hälften av svampen och häll i resterande ingredienser. Sjud sakta i cirka 15 minuter och skumma då och då av med en hålslev.

5. Mixa soppan slät med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

6. Häll upp soppan i skålar och toppa med resten av kantarellerna. Servera med ett gott bröd och en god ost som tillbehör.


TAGGAR
20 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTE



ARKIV



Annons




Annons

Laddar http://charlotteperrelli.chic.se/tack-2/