Annons
Annons
Barn | Publicerad 10 mars 2011, 07:36

Nya tapeter och färg!

Min tapet i tv rummet har bytt färg....ja, tro det el ej. Men från början var den i ungefär den här färgen som jag nu har målat om till. Den kallas Sandstarr och går lite åt cafe´ latte hållet. Klåparna som hjälpte mig att renovera huset för 6 år sedan när jag köpte det var inga större stjärnor och hade använt helt fel klister, så efter ett tag så trängde klistret igenom tapeten och det gulaktiga klister gjorde att tapeten blev fläckig och drog åt rosa!! Rosa är toppen i en tjej rum men inte i mitt tv rum. Har varit missnöjd med det den senaste tiden och nu har jag äntligen gjort något åt det. Är såå nöjd med den nya färgen som dessutom är en sandfärg,vilket gör den lite speciell i strukturen, något annorlunda både till utseendet och när man känner på den!

När det var dax för Angelo att börja förskolan så gjorde jag ett race och tapetserade om hans rum och gjorde det lite killigare inför hans skolstart. Han ville inte ha sina bebykaninerna längre utan ville känna sig stor, fick även lite nya möbler som en loftsäng och skrivbord och även om jag slet som ett djur för att tapetsera om rummet själv (med hjälp ifrån pappa) och tyckte det var riktigt kul så kände jag inte att jag hade tid och ork att ge mig på Alessios rum själv just nu. Lillskrutten börjar ju oxå förskolan till hösten och vill så klart känna sig stor.  Så när jag nu ändå skulle måla om tv-rummet så passar vi på att fixa hans rum oxå. Han ska oxå få en ny loftsäng, skrivbord osv som Angelo har. Ni förstår hur min helg kommer se ut va??

Jag har hittat lite roliga stickers och glow attiraljer som jag ska sätta upp, men det visar jag framåt helgen när det börjar ta form.

Hopplöst när man tar bilder med iPhonen, då hamnar bilderna lite hur som helst...alla bilder blev nu liggande. Nåväl, ni ser ju ändå! Kommer ta mer bilder som jag kommer ta med min riktiga kamera!

Imorgon ryker de gamla söta babytapeterna med Nallebjörnar i Alessios rum.

Det här nya tapeterna har Alessio valt helt själv....framför allt var bården hans favorit. -50 tals inspirerad med motorcyklar, gitarrer, trumset och e massa coola grejer han gillar.

Den här färgen valde jag till tv-rummet!

Här ser ni en liten hörna av resultatet.

Annons
37 Kommentarer
 • Martina Jonsson

  Jättesnygg färg mot det vita.

 • http://www.lotte4.blogspot.com Lotte

  Din tv-rumsfärg är ursnygg!! Jag kanske ska ha en sån i fondvägg när vi flyttar till huset.

 • lilian

  Snyggt!…Och vad duktig du är!

 • Jessica Eriksson

  Vad fint det blev, och vad roligt med lite färg tycker att alla andra bara målar vitt just nu.
  Trevlig blogg. Kram

 • Kristina

  Så snyggt mot det vita! Duktig du är!

 • Rosita

  Var hittar jag den 50-tals inspirerade bården? Hur läcker är inte den?!
  Rosita

 • http://www.charlotteperrelli.com Charlotte Perrelli

  Hej Rosita!
  Den finns i butiken Flugger vid Enebyberg. Kram!!

 • Jenny

  Hej

  Vart hittade du färgen? Vi har letat efter struktur färg men bara fått svar att man först måste måla strukturen sen den färg man vill ha ovanpå?
  Det blev verkligen jättesnyggt!
  //Jenny

 • Marie

  Supersnyggt! Önskar jag själv kunde ha den färgen men tyvärr blir det helt fel mot vår soffa. Tycker det är så coolt med kontrasten händig vs. trendig artist! :)

 • Jari Savolainen

  Hej Charlotte!
  Jaha du är i husrenoverings tagen igen, kan inte säga annat än att du är dukigt som grejar och fixar allt sådant själv.
  Varje gång du ska göra något med huset så är du snabb att nämna om Klåparna som hjälpte dig, hur komner det sig?? Det tycks iaf inte ha vara så mycket till hjälp då du nu får göra om det, bland är det kanske t.o.m bättre att göra iaf vissa saker själv så man får det som man vill ha det. Blev faktiskt snyggt med det lite mörka men snygga nyansen och det vita, fräscht och ombyte förnöjer.
  Du visar ett hörn, visst alla väljer och gör ju olika men ändå, Pernilla visar i sin blogg ibland rätt mycket att sitt hus men du snålar en del med det, kan ju inte låta bli att undra varför??
  Förstår inte hur du menar att det skulle vara så hopplöst när man fotar med iPhone, det är väl bara att vrida bilden rätt, inte märkligare än med vanlig kamera.

  Må väl kram

 • Gunnel

  Hej. Jättefin färg, vilken Qvinna du är som kan både det ena och andra.Jag uppskattar dig både som sångerska och Mamma. Blir trevligt att se när du har fått färdigt. Kram.

 • http://arydqvist.wordpress.com/ Annelie

  Perfekt färg, passar till alla andra färger. För några år sedan gick vi enbart på alcro-design färger när vi målade om i alla rum. Där användes bl.a. färgen cappucino och den är snarlik den du valt här.

 • Ewa

  Bra du att ha en snäll pappa.
  Ja vi från Småland är snälla av oss.

 • Jonas

  Jättefint mot det vita.. ME like!!

 • http://www.metrobloggen.se/browneyedgirl browneyedgirl

  Kommer bli jättefint =)
  Ja det var lite skillnad mot baby tapeterna, det han valde nu, coolt!
  Hoppas du får en skön kväll.
  Kram

 • Sofia

  Snygg färg! :)

 • Åsa

  Förlåt men som förskollärare kan jag inte hålla tyst… :) Förskola är för barn 1-5 år och när de fyller 6 år börjar de i förskoleklass.

 • Py

  Du.Är.Så.Duktig!

 • http://www.charlotteperrelli.com Charlotte Perrelli

  Åsa, Såklart!! Bara jag som snurrade till det, är helt medveten om detta eftersom jag har barn både på förskolan och i förskoleklass. Tjing!!

 • http://www.charlotteperrelli.com Charlotte Perrelli

  Jari!
  Varför jag inte visar upp mitt hem…, det har jag berättat många gånger. Jag vill att mitt hem ska vara privat för mig och min familj. Barnen har inte valt att stå i rampljuset och det finns ingen anledning att andra människor vet hur deras hem ser ut. Sen tycker jag det är roligt när människor visar upp hur de har det, men det är upp till var och en. Mitt hem är min enda borg där jag kan vara helt ifred och det känns viktigt för mig att få ha det så. Tjing!

 • mia-maria

  Hej C!
  Vill bara säga att du inspirerar såååå mycket när du fixar i ditt hem! Väldigt snygg färg till vardagsrummet och cool bård. Bra val!
  Jag tycker du gör helt rätt när du inte visar upp hela ditt hem. Allt behöver vi inte veta..
  Kram och lycka till med projektet!

 • josefin

  Charlotte kan du inte byta bilden på din blogg (den förra var finare) till någon annan. Du måste ha massor!
  Kramis

 • Lena

  Du skriver mycket om skönhetsvård. Botoxar du dig? Skulle du göra det om du såg en rynka eller två? Hur ställer du dig till skönhetsingrepp? Fördömer eller tycker att det är upp till var och en?

  Hur känns det att heta Pirelli efter separationen kommer det bli Nilsson igen? Eller är det svårt att byta när barnen som jag antar heter Pirelli?

 • http://www.charlotteperrelli.com Charlotte Perrelli

  Hej Josefin! Jag kan inte bara byta så där hipp som hopp…tyvärr. Det sitter folk i Helsingborg och jobbar via Chic och sköter allt sådant, jag har alltså inga koder för att kunna göra sådant själv . Nu har jag precis bytt för 1, 5 vecka sedan så nu får du nog stå upp med den några mån. Scrolla ner snabbt, fniss :)…

 • http://www.charlotteperrelli.com Charlotte Perrelli

  Hej Lena! För det första heter jag inte Pirelli utan Perrelli…. Pirelli är däcken :) Njae, det känns inget konstigt att hetea det. Det var ju inte Nicolas namn innan vi gifte oss utan vi tog det gemensamt så det känns coolt. Jag tycker faktiskt det är upp till var och en hur man ställer sig till skönhetsoperationer, tycker däremot det är tragiskt att det sjunker i åldrar och det tycker jag vi borde vara mer vaksamma över. Unga tjejer behöver bättre självförtroende! Kram!!

 • josefin

  Du är så fin och vacker så jag menar inte att du ska missförstå!

  Men du brukar vara så naturlig och glad och fräsch på bilderna. Denna är ..sisådär om jag får tycka. Jag väntar ivrigt på din nästa bild. Kul att se din kamera. Är det den du använder till bilderna på bloggen?
  Kram

 • Lena

  Charlotte, kul att du svarar så snabbt. Jobbar du med bloggen på förmiddagarna eller är det olika?
  Jag tycker att det är sorligt när man ser på tv unga tjejer som gör alla möjliga ingrepp och de är inte vackrare efter ingreppet än de var innan. Tänk att de ska leva med detta hela livet. Man förändras ju. Har inte deras mammor upplyst dem om jordens dragningskraft som min mamma alltid skojade om. Allt börjar mer eller mindre hänga nedåt med åren. Lycka till med dina renoveringar i helgen.
  Har du utomhus pool förresten? Mycket lyxigt och härligt(på sommaren)! Får vi se en bild på den till sommaren i såfall.

 • Victoria

  Hej!
  Snälla tala om för mig och tjejen som kommenterade i början varifrån Sandstarr färgen kommer ifrån. Har letat efter precis en sådan nyans m struktur, kommer passa perfekt t mitt vardagsrum m stuckaturer och paneler.
  Tack!

 • http://www.charlotteperrelli.com Charlotte Perrelli

  Hej Lena!
  Ja, vi har pool utomhus och håller med om att det är underbart. Jag jobbar oftast förmiddag med bloggen beroende på mitt schema… Kram!!

 • http://www.charlotteperrelli.com Charlotte Perrelli

  Hej igen Josefin!
  Nejdå, tar det inta alls som ett påhopp.. bara det att det inte är så enkelt att byta. Nej det där är en gammal kamera som förmodligen inte ens funkar, min är av nyare modell…bloggade om det nyligen. Sök på G12 så ser du den… Kram!!

 • Lena

  Charlotte har köpt färgen på Flugger vid Enebyberg. Läser ni inte Charlottes svar?!!
  Trevlig helg!

 • Camilla

  Vi har oxå den där sortens färg i nästan hela vårt hus. Fast den som heter strandglim. Inova sand heter själva färgen.
  Man kan välja om man vill ha mönster och då måla på lite olika sätt vi har inget mönster utan ”bara” som en struktur. det ger lite liv åt väggen. MEN jättesvårt att göra rent. råkar man gå emot väggen med en tröja tex fastnar luddet i väggen och svårt att få bord. vår är ju mer gråvit och blir det en fläck så syns den jättemycket och gnugga med en trasa är bara att glömma, då fastnar luddet från trasan. Kanske funkar bättre med en mörkare färg.
  Men jag skulle inte måla med den här sortens färg igen.

  lycka till.

 • Anette

  Hei Charlotte

  Bra blogg du har :) Hva tror du om det norske bidraget i Eurovision Song Contest i år?? Haba haba?? Lykke til med oppussingen, likte fargen på veggen i tv rommet veldig godt :)
  Anette

 • Jari Savolainen

  Hej Charlotte!
  Nej då jag har inte glömt ditt svar eller gått mig förbi, läser alltid dina svar. Tack snälla du ha för den. Vet att du har berättat att ditt hem är ditt privata sfär, men liite mer kunde du ju visa av den, iaf lite av det som tillhör alla som tillex. ditt kök och hur det kan få plats med så många som du skrev 13! Fönster, det måste ju finnas massa vinklar och vrån för det. Jag har bara 5 fönster i köket.
  Lustigt ändå att det kan vara så sådan skilland mellan ex. Pernilla och dig, hon hade t.o.m. något julprogram från sitt hem, det skulle nog du aldrig ha!??

  Lustigt är det, att inte ens denna bloggbild verkar duga för en del, finns inget fel på den, iaf bättre en den förra där du låg ner.

  Tijng och kram på dig / Jari

 • Sandra

  Sandstarr,det bli jättesnyggt!
  Cool tapet och bård Alessio valt! Kul att få lite nytt i sitt rum,åren gå ju alldeles för fort så kan tänka att man inte hinner med. Huxflux är barnen inte små killar längre. Vad duktig du är som tapesera själv,säkert kul om man bara få in rätta taktiken. Ha en bra helg

  Puss <3
  Sandra 31,JKPG

 • Rosita

  Hej igen Charlotte!
  Tack för snabbt svar.
  Nu provar jag att hitta den 50-tals inspirerade tapetbården hos Flügger i Uppsala men de vill ha reda på tapetmärket. Vet du det?
  Många hälsningar från Rosita

 • http://www.charlotteperrelli.com Charlotte Perrelli

  Hej Rosita!!
  Inte den blekaste aning..testa att ringa butiken som jag handlade i, i Enebyberg. Lycka till!!

bild på

Arkiv