Annons
AnnonsAnnons

När kalla nätter plågar mig..


…med minnen av hur det var. Så heter Jessica Anderssons bok som hon släppte i dec 2009.

En granne till mig hade boken här nere i Spanien och jag var mitt upp i att läsa en annan bok, men kände ändå att jag ville göra ett avbrott i den och läsa den här. Jag har hört så mycket om det men det har inte blivit av att jag köpt den, så nu blev det äntligen av av. Det är en tragisk, sorglig berättelse om Jessicas barndom och uppväxt och man vill inte tro att det är sant. Jag har känt till en del av Jessicas uppväxt men vem kunde ana det här? Jag tycker det är fantastiskt att Jessica har modet att berättar sin självupplevda historia och jag beundrar henne för det. Det var förmodligen ett tufft beslut att bestämma sig för att berätta något så självutlämnande som det här är. Denna vackra, begåvade människa! Hoppas att hennes ögon någon gång kan bli glada på riktigt, det är hon värd! Om ni inte läst den, gör det!

Så här står det när man söker om boken på Bonnier.

Hur gick det till när sångerskan Jessica Andersson hamnade i Fame Factory? Hur kändes det när hon som nybliven mamma med duon Fame helt otippat gick och vann Melodifestivalen? Men framför allt, med tanke på den framgångsrika artistkarriären: Varför har Jessica Andersson aldrig riktigt glada ögon?
Blicken röjer minnen från en otrygg barndom. Jessica och hennes syskon växte upp med sin missbrukande mamma och mammans mer eller mindre våldsamma män. Syskonskaran splittrades när de placerades i olika fosterhem. En enda sak har Jessica Andersson alltid varit säker på. Att hon kan och vill sjunga. Att hon ska sjunga. Jessica skulle visa dem som sa att hon ”skulle sluta som sin mamma”. Så blev det också. Lena Katarina Swanberg har skrivit en stark berättelse där sorg och glädje går om varandra i Jessica Anderssons liv. En riktig Askungesaga om växande självkänsla och den svåra vägen mot balans.

Jag tycker den här beskrivande texten är lite lättsam och man förstår inte riktigt på den hur jävligt Jessica verkligen hade det, men det får man såklart veta när man läser boken, med råge…


Läs den!TAGGAR
22 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTEARKIVAnnons
Annons

Laddar http://charlotteperrelli.chic.se/soft/