Annons
AnnonsAnnons

Myshelg!


Vilken skön helg vi har haft…jag har knappt lyft ett finger, hela lördagen gick åt till att bara ta det lungt och njuta av en helt ledig dag. Inte ens hockey 😉 Älskar sådana här dagar…

På söndagen åkte vi och tittade på Trassel på bio, barnen hade lite olika åsikter kring filmval, men tillslut kom de i alla fall överens om att vi skulle se den här. Jag gillade den, välgjord som alla Disneys filmer. Huvudrollsinnehavaren Rapunzel hålls tillfångatagen i ett torn och avtjänar ett livslångt utegångsförbud men träffar Flynn Rider, kungarikets mest eftersökte och blir så småningom förälskad. Molly Sanden gör rösten som Rapunzel och gjorde det såå grymt bra! Snyggt jobbat tjejen.

Rolig fakta om filmen:

• Rapunzel har 23 meter långt gyllene hår och över 100 000 individuella hårslingor.

Om man lade alla hårstrån från ett enda huvud, som är 30 cm långa vardera, på rad, skulle de sträcka sig nästan 4,2 mil. Om alla hårstrån på Rapunzels huvud lades på rad, skulle de sträcka sig nästan 300 mil.

• Programvaruingenjören Kelly Ward (en av de tre programvaruexperter som är ansvariga för skapandet av hårsimuleringen till Rapunzel och filmens alla huvudrollsinnehavare) studerade hår när hon tog sin doktorsexamen i datavetenskap, och har specialiserat sig inom detta område de senaste tio åren. Hon betraktas som en av de ledande experterna i området.

• “Trassel” är Walt Disney Pictures 50:e animerade långfilm.

• Den animerade rollistan i “Trassel” består av fem huvudrollsinnehavare, 21 skurkar och 38 bybor. För att skapa filmens dramatiska lyktscen bad man Disneys effekt-team att skapa en folkmassa med nästan 3 000 människor. Detta är den största folkmassa som studion någonsin har skapat till en dataanimerad film.

• Filmen visar en spännande klimaktisk scen med en skimrande horisont fylld av lyktor. Varje lykta har sin egen animerade eld som består av 10 000 mikroskopiska ljusenheter. Det högsta antalet lyktor i en tagning är 46 000 lyktor, vilket är lika med 460 miljoner ljuspunkter!

Rolig film som är värd att se!

Efter filmen åkte vi hem till Pernilla och grattade lille Theo som hade hunnit bli 4 år. Vi kunde tyvärr inte komma förra helgen när det var kalasdax så vi tog det nu istället. Vi köpte med lite presenter och tårta och hade det lungt och skönt. Tog en lite promenix till affären och handlade mat som sedan Pernilla slängde ihop. Underbart Gott!

Theo är ju oxå speloman som mina killar så en Wii Racing Bil när han spelar Mario Cart kommer nog till användning!!

Gulliga Bianca hjälper Theo att pumpa upp bilen.

Theo ville inte vara glad på bilden utan cool kille. Har har ju faktiskt blivit 4 år och är stor nu!

Fikadax!!

Angelo fastnade vid Wii spelet medan Alessio invaderade Theos rum och klädde ut sig till polis...

Jag har flera gummistövlar, vilket är underbart att trycka på sig på morgonen när man lämnar barnen på skolan och förskolan. För en tid sedan gav jag min mamma mina Ilse Jacobsen, jag tyckte jag hade så många par så jag behövde minsann inte alla. Få inte ångest nu mamma, men jag saknade dem liiiite…så idag sprang jag förbi en butik i Täby Centrum efter biobesöket och då stod de bara där och glänste mot mig. Dessutom var de inte så höga vilket jag veeeerkligen behövde. Så jag föll för frestelsen…

Mina nya Ilse Jacobsen.Fina va?
TAGGAR
8 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTEARKIVAnnons
Annons

Laddar http://charlotteperrelli.chic.se/clutch/