Annons
Annons



Annons

Matdax!


Igår gjorde vi hemmagjord lasagne och Angelo var mästerkock!! Han fick göra alla moment själv och han tyckte det var superkul att veta exakt hur det går till eftersom hans favoriträtt är lasange.Till mig blev det en varm tonfisksallad, enkelt och lätt att slänga ihop, bara att fräsa upp de grönsaker som man har hemma och sedan blanda det med tonfisken som då blir ljummen. Efter det gjorde jag våfflor till efterrätt. Tänk att det alltid är så gott, speciellt med hjotronsylt.

Lyckas inte ladda upp bilden på min maträtt. En del funkar en del inte, suck…

Mitt dubbla våffeljärn från Watt.

Barnens små hjärtan med grädde o sylt. Porslinet kommer från iitalla.

Antal portioner: 4
Ingredienser

Våfflor:
100 g smör
4 dl mjölk
3 dl vetemjöl
10 g jäst
1 tsk smör

Vispgrädde och sylt efter smak.

Våfflor: Värm mjölken till 37°. Rör ut jästen i hälften av mjölken. Rör ner mjölet, lite i taget och rör till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken. Låt smeten jäsa i rumstemperatur i 30 minuter. Smält 50 g smör och låt det svalna. Blanda ner det avsvalnade smöret. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen med smör och grädda en våffla. Beräkna 3/4 dl smet till en våffla. Du behöver inte smörja järnet mellan de övriga våfflorna.

Enkelt och gott!!

Hemmalagad lasagne.

Antal portioner: 4
Ingredienser

8 stora färska lasagneplattor
Béchamelsås:
100 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 liter mjölk
salt och malen vitpeppar
Bolognesås:
300 g nötfärs
1 förpackning passerade tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor( om barnen nu gillar det?)
2 msk smör
1 msk oregano
1 krm timjan
salt och malen svartpeppar
2 msk tomatpuré
1 dl riven ost

Gör så här

1. Béchamelsås: Koka upp mjölk i en kastrull. Smält smör i en annan stor kastrull, ta av från värmen, blanda ner vetemjölet och vispa det till en jämn redning. Sätt tillbaka på värmen och späd med den kokta mjölken, lite i taget och under ständig vispning. Koka upp såsen och låt den koka minst 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

2. Bolognesås: Skala och hacka löken. . Fräs löken mjuk i smör, lägg i färsen och fräs den gyllenbryn. Häll i de passerade tomaterna. Krydda såsen med örtkryddorna, tillsätt tomatpurén och pressa ner vitlöken. Sjud på svag värme under lock i 15 minuter. Krydda med salt och peppar.

3. Sätt ugnen på 200°. Varva köttfärssås, béchamelsås och lasagneplattor i en smord, ugnssäker form. Avsluta med béchamelsåsen, strö över ost och grädda i ugn i 25-30  minuter.

TAGGAR
11 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTE



ARKIV



Annons




Annons

Laddar http://charlotteperrelli.chic.se/oriflame/