Annons
AnnonsAnnons

Lars Wallins utställning!


I tisdags kväll hade Lars Wallin premiär på sin utställning på Waldemarsudde och jag hade såå gärna velat gå, det hänger faktiskt två kreationer där från mitt dressingroom. Lars har sytt dem åt mig och jag lånade glatt ut dem till honom då han undrade om han fick ha med dem på sin utställning. Kul!

Tyvärr satt jag fast i repetitioner med Diggiloo och fick inte dispens att åka hem…klart förståeligt! Får ta mig dit vid ett annat tillfälle helt enkelt.

Här kan ni i allafall se min bröllopsklänning till höger, då var jag gravid o Angelo låg i magen.

Det här går att läsa om utställningen:

7 maj – 18 september 2011
Sveriges ledande couture-designer Lars Wallin firar 20 år som designer med en jubileumsutställning på Prins Eugens Waldemarsudde mellan 7 maj och 18 september. Utställningen som betitlas Fashion Stories visar ett urval ur Lars Wallins produktion genom åren med drygt 150 spektakulära klänningar och skisser tillsammans med scenkläder, accessoarer och framgångsrika samarbeten.

Bland Lars Wallins kunder återfinns, förutom alla storheter inom landets kändiselit, även en mängd utländska celebriteter samt det svenska hovet. Lars Wallin formger unika klänningar i exklusiva material där hans skaparanda och passion är den söm som syr ihop de eftertraktade kreationerna.

Besökarna av Fashion Stories kommer att möta ett personligt urval av skapelser som betytt väldigt mycket för Lars Wallin, med allt från uppseendeväckande scenkläder till brudklänningar och couture-klänningar som burits av ett stort antal kända ansikten.

– Under mina 20 år i branschen har jag designat en uppsjö olika kreationer och det känns mycket ärofyllt att få möjlighet att visa ett urval av dem på Prins Eugens Waldemarsudde. Jag vill att utställningen ska återspegla den passion jag har för mitt arbete och förhoppningsvis skänka lite flärd till besökarnas vardag, säger en förväntansfull Lars Wallin.

Lars föddes 1965 och utbildades vid designhögskolan Beckmans i Stockholm. Fem år efter avslutad utbildning tilldelades Lars Guldknappen av tidningen Damernas Värld och två år senare vann hans design av aftonklänning första pris i tävlingen Miss World. Idag har han sin egen ateljé i Stockholm där han syr upp klänningar inspirerade av fransk 50-talscouture och Hollywood-glamour.

Under 2005 firade varumärket Lars Wallin 15 år med storslagen couture-visning och utställning i Stadshuset i Stockholm. Under de senaste åren har Lars tagit steget från renodlad klänningsdesigner till att lansera en herrkollektion (2006) samt kosmetikamärket ”Make it Your Own” (2008). Lars har även gjort ett flertal framgångsrika samarbeten, bland annat en kollektion skinnjackor för Jofama (2009) samt en kollektion sängar och tillhörande sängkläder för Carpe Diem Beds of Sweden (2010). 2010 designade han de nya förpackningarna till Flora bordsmargarin.

http://www.larswallin.com/

TAGGAR
5 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTEARKIVAnnons
Annons

Laddar http://charlotteperrelli.chic.se/repetitioner-i-myllan/