Annons
AnnonsAnnons

Konstigt?!


Jag hoppade inte av Magnus, jag tackade nej direkt. Jag var helt enkelt inte redo för schlagern 2007. Jag valde inte bort låten för att den sög,jag lyssnade inte ens på den…

Jag läste i Aftonbladet att Magnus säger att jag hoppade av Schlagern 2007. Jag fick förfrågan då och vet att han hade skrivit en låt som han ville att jag och han skulle göra tillsammans. Tyvärr kände jag min inte redo då…jag trodde inte ens att jag någonsin skulle vara med i schlagern igen vid det tillf’ället. När jag sedan såg Magnus framträdande och hörde låten så tyckte jag den var klockren även om det inte var min grej, det var kul att lyssna på texten och veta att han hade skrivit den för att jag skulle sjunga det. Dessutom väldigt smickrande!!!

Min tid kom ett år senare när jag ställde upp med Hero och resten är historia….

Så här stod det i Aftonbladet för någon dag sedan:

Året är 2007 och Magnus Uggla, 57, går inte vidare från Andra chansen till Globen med låten ”För kung och fosterland”. Det kastar en skugga över hela hans liv. De nästkommande veckorna skulle bli tunga.

Nu, flera år senare, kan han prata om hur han egentligen mådde.

– När man floppar känner man sig som en riktig loser. Som när en tjej har gjort slut med en. Jag skulle ha gjort en turné med The Ark den sommaren. Och så floppade jag. Då kände jag att jag omöjligt kunde åka på turné. Det var inte att tänka på, säger han.

Skämdes inför Ark

Han bestämde sig för att dra i handbromsen. Uggla ställde in hela turnén. När han en tid senare mötte The Ark på en restaurang i Stockholm skämdes han.

– Jag kände mig så jävla loser-aktig. De hade vunnit den svenska tävlingen och jag kom inte ens till Globen, säger han.

Karriären fick dock en skjuts ett halvår senare med låten ”Pärlor åt svin”. Det söndertrasade självförtroendet kunde plötsligt börja läka.

– Efter att ha haft dåligt självförtroende var jag tillbaka på hästen igen.

”Aldrig mer”

Men den kalkonartade upplevelsen i Melodifestivalen 2007 gav honom en viktig lärdom.

– Det var obehagligt. Jag kommer inte att göra schlagern igen, tror jag, säger han.

I programmet berättar han också om hur han egentligen skulle ha gjort en duett med Charlotte Perrelli. Men planerna ändrades. Hon hoppade av. Plötsligt skulle Uggla bära upp hela showen.

– Hon kanske tyckte att låten sög. I alla fall hade jag bestämt mig för att skita i det. Men då började mitt skivbolag övertala mig, säger han.

Sin motvilja till att vara med i ”Melodifestivalen” har han även gjort tydlig för personerna bakom musiktävlingen.

– De hör inte längre av sig eftersom de vet att de kommer att få ett nej, säger Magnus Uggla till Nöjesbladet.

TAGGAR
7 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTEARKIVAnnons
Annons

Laddar http://charlotteperrelli.chic.se/god-fortsattningen/