Annons
Annons



Annons

Kantarellpaj


Här kommer mitt recept på Kantarellpajen som jag gjorde igår.

Ingredienser:

3 dl vetemjöl

75 gram smör

2 dl Kesella kvarg lätt

Fyllning:

Kantareller 600 gram ( Behövs inte alls så här mycket,  du kan blanda ut med annan svamp eller tex lök.)

salt

peppar

3 dl matlagningsgrädde

3 dl riven Kvibille Cheddar ost

4 ägg

Gör så här:

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Låt pajen vila i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Fräs först svampen i smör i en stekpanna, ca 5 min. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop ägg och grädde sedan lägger du i osten i blandningen. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Lägg i svamp och häll över äggstanningen i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 min. Servera med en sallad.

Lättstekta kantareller i smör.

Tips! Om du kommer över en massa kantareller så här års, så stek dem lätt och frys in dem i en pappåse som du sedan lägger i en plastburk. Då håller smaken och de blir supergoda när du plockar upp dem igen för användning.

Pajskalet är förgräddat i 10 min och de lättstekta kantarellerna är ditlagda.

Pajskalet är förgräddat i 10 min och de lättstekta kantarellerna är ditlagda.

Ägg o ost blandningen är påhälld.

Färdiggräddad i ugnen!

TAGGAR
8 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTE



ARKIV



Annons




Annons

Laddar http://charlotteperrelli.chic.se/hotorget/