Annons
AnnonsAnnons

Haiti!


Katastofen är enorm och vi vet  oxå att  jordbävningen på Haiti berört och berör många. Ett naturligt gensvar är att göra vad man kan för att lindra nöden något. Är du en av dem som vill hjälpa till? Jag känner i alla fall att jag är en av dem!

sms_haiti_176

Om du känner att du kan avvara en peng finns det många olika vägar att gå, ett är att bidra med en slant till Hoppets Stjärna som arbetat på Haiti i mer än 30 år och som vet hur man ska lyckas med arbetet där..

Just nu arbetar de  för fullt med att få fram hjälp till drabbade av jordbävningen. De öppnar en klinik för att ge skadade vård i veckan utanför huvudstaden. 2 läkare & 3 sköterskor reser på tisdag. Deras katastrof chef Gunnar Hällren är på Santo Domingo just nu och förhandlar med logistikföretag om frakter från flygplatsen i Santo Domingo till Rigaud i Haiti där kliniken etableras. Så här skriver Hoppets Stjärna på deras hemsida:

I lördags anlände vår medarbetare Tony Boursiquot, tillsammans med vår katastrofchef Gunnar Hällgren, till det jordbävningsdrabbade Haiti. I rapporten nedan berättar han om deras upplevelser, hur arbetet läggs upp och om sin syster, som i skrivande stund ligger levande begravd under flera ton betong i Port-au-Prince.

”Vi kom fram till Port-au-Prince på lördagskvällen. Först åkte vi till platsen där min syster Raymonde och hennes två söner, Jovany och Joey, just nu ligger begravda under flera ton betong. De befanns sig i deras hem, ett sex våningar högt hus när katastrofen inträffade. De är alla vid liv men man har ännu inte lyckats gräva fram dem. Jag blev chockad när jag såg det kollapsade huset, min hjärna slutade helt att fungera. Hundratals människor gräver fortfarande för att få fram de överlevande, min förhoppning är att Gud kommer hålla dem vid liv så de kan räddas innan det är försent. Sju dygn är det längsta man kan klara sig utan mat och vatten, vilket betyder att vi måste få fram dem senast måndag.

Direkt efter att ha besökt min systers hus åkte vi, jag och Gunnar, till ett möte där de biståndsorganisationer som finns i landet planerar sina insatser tillsammans. 50.000 människor har hittills bekräftats döda, men tusentals ligger fortfarande begravda under rasmassor.

På söndagen lade vi upp strategin för det läkarteam som kommer att anlända till Haiti på tisdag. Vi lokaliserade det sjukhus som har bäst möjlighet att ta hand om sårade och kommer placera Hoppets Stjärnas läkare där. Sjukhuset heter ”Nos Petits Frères et Soeurs” som betyder ”våra bröder och systrar”. Samtidigt arbetar andra ur vår personal med att ta reda på information om situationen på våra projekt för att kunna rapportera till Hoppets Stjärna Sverige och våra faddrar.

Jag ber för min syster och alla andra som just nu lider svårt i Haiti.”

Tony

no_home_no_care

lakarteam

Mina tankar går just nu till alla drabbade!

TAGGAR
5 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTEARKIVAnnons
Annons

Laddar http://charlotteperrelli.chic.se/tacka-vet-jag-limpistol/