Annons
AnnonsAnnons

Glasnörd-det är jag!


Eftersom jag är uppvuxen mitt i glasriken så har fint, handblåst glas alltid varit en självklarhet. Pappa jobbade på lagret på Sandviks glasbruk när jag var liten och farfar kantvärmde glas under den tiden han jobbade på bruket. Många av våra närmsta vänner har någon gång jobbat med glas. Under den tiden så värdesatte jag inte glas överhuvudtaget det var bara något som alltid fanns överallt. Idag har jag blivit en sådan där gammal tant som samlar på fint glas….en sådan som jag skrattade åt för 25 år sedan…men nu tycker jag det är hur roligt som helst! Sätter värde på det på ett helt annat sätt.

När jag gifte mig för 6 år sedan så hade jag faktiskt en handblåst princesskrona på mig som vi fäste slöjan i. Jag tycker den var magiskt vacker och jag tror det var mästare Sune Theander som gjorde den.

Jag har en del favoriter i glas sortimentet på Orrefors. Älskar helkristall , Sofiero och Karolina men även Street är en favorit för mig.

Jag har som sagt en hel del hemma i Stockholm, men kände att jag ville ha ”riktigt” glas även i Spanien och eftersom mamma o pappa ska åka ner om en mån ungefär så passade det perfekt att jag inhandlade lite och att de tar med sig det ner. Här ser ni vad jag faller för, har inte plockat upp alla glasen men visar de olika modellerna:

4 påsar glas.

De djupa slipningarna i den klassiska kristallserien Sofiero, bryter ljus likt en gnistrande diamant. Sofiero formgavs 1961 av Gunnar Cyrén och har funnits med som en självklar serie i Orrefors sortiment sedan dess.

Sofiero karaff och glas, old fashion.

Sofiero, decadent karaff och glas, old fashion. Gunnar Cyrén. Perfekta som whiskyglas. Har även skålar i svart helkristall hemma i denna Serien.

IMG_6433

Angelo hade av en slump knäppt den här bilden hemma för några dagar sedan , här syns skålarna.

Karolina champagneglas och Öl glas som jag faktiskt använder som vinglas.

Jan Johansson

Jan Johansson
Hösten 2006 kom Jan Johansson med sin maskulina barserie Street. Med kvadratiska klara slipskär och svarta detaljer ger den ett dekadent intryck. I serien finns det alla typer av servisglas och dessutom finns det en vas, en askkopp, en ishink och tre ljusstakar i olika höjder utöver vinkylaren och skålen som ni ser här under. Street vinkylare och skål.


Lena Bergström som har designat Hotto.


Espresso och Kaffemuggar med glasunderlägg ur Hotto serien.
TAGGAR
18 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTEARKIVAnnons
Annons

Laddar http://charlotteperrelli.chic.se/lugn-o-ro-i-smaland/