Annons
AnnonsAnnons

Första Hjälpen kurs!


Igår kväll var jag på en Första Hjälpenkurs. Det var en av  mammorna till barnen på förskolan som hade dragit igång det och jag hade tackat ja redan innan sommaren. Jag kan säga att man borde inte få skaffa barn utan att gå en sådan här kurs! Jag påstår inte att jag är ett proffs nu, men det var väldigt lärorikt och nyttigt att få sig en genomgång. Jag hade glömt bort väldigt väldigt mycket. En gång om året borde man uppdatera sig… En två timmars Hjärt och lungräddnings kurs för 400 kr och du kan rädda liv. Det är värt varenda krona!

På väg till kursen…

Dockorna som vi fick testa på.

Marit som håller i kursen. Inge vidare bra bild, satt på en barnstol nästan på golvet...;)

Köpte 3 Första hjälpen väskor som Marit har ritat. En till barnens far, en till Malin som hjälper oss att passa barnen när vi jobbar och en till mig.

MB Rescue är ett utbildningsföretag och har sedan -95 utbildat föräldrar samt skol-och förskolepersonal i första hjälpen och olycksfall. De utbildar regelbundet förskole och skolpersonal på Koh Lanta, Thailand och New York. Marit som höll i kursen är sjuksköterska inom intensivvård och narkos, utbildad vidare inom akutvård av små barn, fjällräddning och helikoptersjukvård inom försvaret.

B Rescue startades 1995 av Marit Berglund som är utsedd av regeringen till ambassadör för kvinnligt företagande 2008, 2009 och 2010. Inte så dåligt jobbat!!

Är det här något ni bloggläsare är sugna på, för er som bor i Sthlm- trakten så kan jag tänka mig att dra ihop en kurs. Om vi nu inte blir 10 000 som vill gå för då är det kanske inte genomförbart…jag kan definitivt tänka mig att gå igen, det här kan man inte höra för många gånger.

Ni kan läsa mer på deras hemsida här.

TAGGAR
21 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTEARKIVAnnons
Annons

Laddar http://charlotteperrelli.chic.se/vila-i-frid-jari/