Annons
Annons



Annons

Fisksoppa med Fänkål


Älskar soppa!!! Det här är en enkel och en supergod favorit för mig som jag gjorde till middag ikväll!!

Dessutom Gi!

2 port.

1 gul lök

1 fänkål

2 msk olivolja

1 burk hela tomater

1 liter vatten

2 fiskbuljongtärningar

400 gram fisk, tex. torsk, sej , lax

10 kvistar timjan

salt. peppar

creme fraice

Skala och hacka löken och klyfta fänkålen.

Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök och fänkål utan att de får färg.

Tillsätt tomater, vatten och buljongtärningarna.

Koka upp under omrörning och sjud i 10 min under lock.

Skär fisken i tärningar och lägg dem tillsammans med timjankvistar.

Sjud i ca 5 min eller tills fisken är färdigkokt.

Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp i skålar och garnera gärna med en click creme fraiche och en timjankvist. En bit mörkt bröd passar bra till soppan.

Jag använde mig av torsk och musslor i soppan. Skulle bakat ett mörkt yogabröd till soppan, men hade glömt att köpa jäst, suck. Därför blev det vitt ”köpebröd” som jag ungsrostade.

Fänkålen som ska klyftas.

Lättcreme´ fraiche.

Soppan kokar på spisen..

Middagen serverad.. 🙂

TAGGAR
5 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTE



ARKIV



Annons




Annons

Laddar http://charlotteperrelli.chic.se/ny-talang-i-juryn-henrik-fexeus/