Annons
AnnonsAnnons

Filmtajm!!


För ett par kvällar sedan hade vi filmtajm eftersom det inte blev Bio så hyrde vi film istället. Barnen valde ”Gullivers Resor” och gillade den mycket.

Jag valde ”En blomma i Afrikas öken”. Har ni läst boken??? Om inte, gör det! Jag läste den redan -99 då den släpptes på Svenska och jag blev överlycklig när jag hittade filmen igår.

Hennes historia är intressant och jag beundrar hennes mod, kraft och envishet. Det krävs styrka för att gå igenom det som hon har gjort och hon är en sann hjältinna och en förebild. Jag minns att jag inte ville boken skulle ta slut när jag läste de och jag satt med exakt samma känsla när jag såg filmen…en kamp mot klockan.

Det här kan du läsa på baksidan av boken.

Waris Dirie är född i Somalia – vid sex års ålder vallade hon geter i den somaliska öknen. När hon var tolv skulle hon giftas bort med en för henne okänd sextioårig man. Hon flydde då till Mogadishu och lyckades ta sig vidare till London där hon fick arbete som oavlönad piga hos en farbror, den somaliske ambassadören. I London ”upptäcktes” hon som fotomodell och inledde en sagolik karriär som toppmodell med hela den rika världen som arbetsfält.

Waris Dirie är bosatt i New York. Hon arbetar fortfarande som fotomodell men är också s k human rights-ambassadör vid FN med uppgift att skapa en världsopinion mot kvinnlig könsstympning. Hon utsattes själv, som liten flicka, för könsstympning av grymmaste slag.

‘En blomma i Afrikas öken’ är en omtumlande läsning som ger inblickar i seder och bruk i en somalisk nomadfamilj men också i det glittrande livet i den internationella modevärlden. Boken är också ett kraftfullt dokument i kampen mot kvinnlig könsstympning.

Budskapet är att man aldrig ska ge upp. Kämpa för något du vill bli, sitt inte bara hemma och tro att allt kommer att gå bra,utan kämpa.

TAGGAR
10 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTEARKIVAnnons
Annons

Laddar http://charlotteperrelli.chic.se/tradgardsfix/