AnnonsAnnons

EVITA ♥ Malmö Operan 2012


Äntligen är det officiellt! Jag kommer spela Eva Peron i Evita på Malmö Operan (premiär september 2012)

Foto: Charlotte T Strömwall/Malmö Opera

Foto: Charlotte T Strömwall/Malmö Opera

När jag var 15 år praktiserade jag på Malmö Operan, jag fick den stora förmånen att genom min sångpedagog Sylvia Mang-Borenberg bo hemma hos hennes syster. Karin Mang- Habaschy är Opera sångerska och jobbar som sångpedagog och Operasångerska. Det var en stor upplevelse för en liten tjej på 15 år att för det första få komma till en storstad, Malmö. Där hade jag inte varit så många gånger och att sedan få bo hemma hos en Operasångerska och få gå till Operan varje dag som mitt andra hem… det var stort!

Annons

Nu kommer Malmö Operan bli mitt andra hem igen! Jag får möjligheten att gestalta Eva Peron. Evita! En riktig drömroll!!! Äntligen får jag berätta det! Det här har varit hemligt i över ett halvår….Jag har fått några olika erbjudanden genom åren, men har vacklat och det har alltid slutat med att jag har dragit mig ur det för det inte har känts hundra. Jag har inte stått på en musikalscen sedan Skönheten och Odjuret så för mig blir det här något alldeles extra.  Jag ser såå mycket fram emot att få jobba med en ny ensemble och en fantastisk regissör.

Jag hoppas ni alla kommer att besöka mig och Malmö Operan nästa höst då vi intar scenen. Vilken lycka, jag känner så enormt mycket för det här och jag hoppas att jag kan leva upp till de förväntningar som rollen för med sig. Jag ska i alla fall göra allt jag kan!

Jag kommer lägga upp lite behind the scenes från när vi gjorde plåtningen….;)

Foto: Charlotte T Strömwall/Malmö Opera

Foto: Charlotte T Strömwall/Malmö Opera

Lite biografi om Eva Peron:

Perón var utomäktenskaplig dotter till en kokerska. Hon försörjde sig främst som skådespelerska när hon 1944 mötte Juan Perón, som då var arbetsmarknadsminister. Han gifte sig med den tjugosexåriga Eva den 22 oktober 1945. Efter det att hennes make blev president 1946 mer eller mindre ledde hon hälso- och arbetsmarknadsministerierna och idkade ett enormt välgörenhetsarbete. 1951 nominerades hon till posten som vicepresident, men armén motsatte sig detta, och Eva Perón tvingades avböja nomineringen.

Även efter det att hon fått veta att hon led av livmodercancer fortsatte hon med välgörenhetsarbetet, och när hon avled, 33 år gammal, utlystes landssorg i Argentina.

Hon var den stora förebilden och nationella ikonen för Los descamisados.

Hennes grav finns på kyrkogården Recoleta (hennes makes grav finns däremot på hans f.d. sommarresidens, numera museum, i San Vicente utanför huvudstaden).

Musikalen Evita av Andrew Lloyd Webber handlar om Eva Peróns liv. Denna musikal finns i filmversionen Evita (1996) med Madonna i huvudrollen.

TAGGAR
68 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTEARKIV
Laddar http://charlotteperrelli.chic.se/dags-for-ett-dopp/