Annons
Annons



Annons

Egen ketchup


Varför inte testa att göra egen ketchup? För en knapp vecka sedan drog jag och barnen till Ikea och handlade bland annat glasburkar med glaslock. Älskar sådana burkar i olika storlekar, perfekta att ha till sin hemmagjorda musli eller sylt.

Hittade ett recept som jag tyckte kändes kul, det här måste jag prova?! Egen hemmagjord ketchup! Då kommer mina nyinköpta burkar till användning…


DSC08471


Ketchup

Tar ca 30 min att göra

Till ca 3 dl:

5 mogna röda tomater

1 liten gul lök

2 vitlöksklyftor

1/2 dl vitvinsvinäger

1/2 dl tomatpure´

1/2 dl farinsocker

1 msk worcestersås

1 tsk salt

1 krm nymald svartpeppar

Gör så här:

1. Skålla och skala tomaterna. Skär dem i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.

Lägg tomater, lök, vitlök, vinäger, tomatpure´, socker, worcestersås, salt och peppar i en kastrull.

2. Koka upp och låt alltsammans sjuda i ca 20 min. Mixa ketchupen slät i en matberedare eller med en mixerstav.

3. Låt ketchupen kallna och förvara den i kylskåp så håller den i flera veckor.


TAGGAR
10 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTE



ARKIV



Annons




Annons

Laddar http://charlotteperrelli.chic.se/sommarben/