AnnonsAnnons

De heliga kungarna!


Dagen då Los Reyes Magos eller de tre vise männen, Kaspar, Melchior och Balthasar (Kasper, Melker och Baltsar på svenska)kommer till staden på kvällen. Det är den dag då Jesu födelse blev känd över hela världen.

Annons

De kommer farande i en vagn utklädda i praktfulla kläder,  på en lastbil eller till häst, eller till och med i båt om man befinner sig vid kusten. De kastar karameller till barnen, tar emot brev från barnen och lyssnar på vad de önskar sig i present.
Efter att barnen har sett denna kavalkad, Cabalgata, går de hem och sätter sina skor på en väl synlig plats i huset eller på balkongen. De går och lägger sig med förhoppningen att när de vaknar, skall de hitta de önskade presenterna, som de tre vise männen lämnat under natten. I de flesta familjer får barnen sina mer dyrbara presenter den morgonen.

Smaskens!

Det var mycket folk som hade samlats för att se de tre vise männen komma...

Man firar julafton här den 24 och den 25 firas det med jullunch hos släktingar, ganska likt som vi har det hemma. Barnen får även julklappar imorgon här i Spanien. Vilket innebär att rean börjar samtidigt…..så imorgon tänkte vi faktiskt åka och ta oss en titt på den. Den 6:e jan köper man en kaka ”Roscon de Reyes” i bageriet. Denna kaka  är en vetekrans som är dekorerad med bitar av syltad frukt, symboler för de ädelstenar som smyckade de vise männens mantlar och den innehåller små figurer med minst en kung och en böna. Den som får bönan betalar kakan och den som får kungen blir kung för en dag och får bära kronan som finns med vid kakköpet. Den är verkligen supergod och kan rekommenderas om ni är i Spanien.

TAGGAR
4 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTEARKIV
Laddar http://charlotteperrelli.chic.se/50-off/