Annons
AnnonsAnnons

Daim-och mandelbullar


Hittade ett nytt recept på bullar för någon vecka sedan i Allt om mat och ikväll var jag bara tvungen att prova det. Barnen var inte så förtjusta i pistaschnötterna, så dem pillade de bort. Kanske lite vuxenbullar över dem, för jag älskade dem. Jag sparar aldrig på smöret heller när jag bakar, lägger alltid på lite extra. Ska man ändå baka ska det smaka gott och då gör det inget om det är onyttigt för min del, man behöver ju inte svulla i sig en massa utan det räcker ju med en.


Degen jäser.


Pistaschnöterna som hackas.


Rulla ihop degen med ingredienser.


Färdiga bullar!

Till ca 40 bullar.

150 gram smör

5 dl mjölk

50 g jäst

1/2 tsk salt

1-1 1/2 dl strösocker

1 tsk stött kardemumma

12-13 vetemjöl


Fyllning:

2 dubbeldaim

200 g sötmandel

150 g smör

1 dl strösocker

Pensling:

uppvispat ägg

Garnering:

hackade pistaschnötter

pärlsocker

Gör så här:

1.Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt blandningen bli fingervarm, 37°. Smula jästen i en bunke och rör ut med degvätskan.Tillsätt salt, socker, kardemumma och mjölk, spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen tills den är blank och smidig, ca 5 min i maskin eller 10 min för hand.

2. Täck över med bakduk. Låt jäsa ca 40 min tills degen är dubbelt så stor. Finhacka daim och mandel.

3. Stjälp ut den jästa degen på väl mjölad arbetsbänk och knåda degen. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje del till en tunn rektangulär platta. Riv över smöret med hjälp av ett rivjärn. Strö över daim, mandel och socker. Rulla samman degen från långsidan och skär i rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg dem i bullformar ställda på plåtar. Täck över med bakduk. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.

4: Pensla bullarna med ägg. Strö över pistaschnötterna och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 min tills de fått fin färg.

TAGGAR
14 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTEARKIVAnnons
Annons

Laddar http://charlotteperrelli.chic.se/miniature-leverans/