Annons
Annons



Annons

Bullbak!


Igår bakade vi bullar, det känns som det var hundra år sedan sist och barnen har verkligen längtat efter det. Alltid lika mysigt och lika gott. Tycker de här bullarna är det bästa receptet.  Kanelbullar med mandelmassa, de blir supergoda och det finns ingen risk att de blir torra och tråkiga. Mumma helt enkelt!!


Bullbak!

Till ca 40 bullar.

150 gram smör

5 dl mjölk

50 g jäst

1/2 tsk salt

1-1 1/2 dl strösocker

1 tsk stött kardemumma

12-13 vetemjöl

Fyllning:

Kanel

150 g smör

1 dl strösocker

Riven Mandelmassa

Pensling:

uppvispat ägg

Garnering:

pärlsocker

Gör så här:

1.Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt blandningen bli fingervarm, 37°. Smula jästen i en bunke och rör ut med degvätskan.Tillsätt salt, socker, kardemumma och mjölk, spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen tills den är blank och smidig, ca 5 min i maskin eller 10 min för hand.

2. Täck över med bakduk. Låt jäsa ca 40 min tills degen är dubbelt så stor.

3. Stjälp ut den jästa degen på väl mjölad arbetsbänk och knåda degen. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje del till en tunn rektangulär platta. Riv över smöret med hjälp av ett rivjärn, sedan strös kanelen över.. Riv mandelmassa över degen och sedan socker. Rulla samman degen från långsidan och skär i rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg dem i bullformar ställda på plåtar. Täck över med bakduk. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.

4: Pensla bullarna med ägg. Strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 min tills de fått fin färg

TAGGAR
12 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTE



ARKIV



Annons




Annons

Laddar http://charlotteperrelli.chic.se/axfood/