Annons
Annons



Annons

Blåbärspaj


Idag så kom Jessica Andersson och hennes son Liam upp till Stockholm och ska sova hos oss. Angelo och Alessio tycker det är supermysigt att ha en kompis och leka med hela helgen. Imorgon åker jag och Jessica till Skuleberget och jobbar medan barnen få vara hemma med Malin.  Sedan får de åka med oss till Katrineholm där vi ska gigga på lördag med Diggiloo, sedan stannar de hemma på söndag igen när vi är i Sthlm, Ulriksdahl. Hemma kan de  både cykla, hoppa studsmatta, bada och spela fotboll…sen har de ju sett showen vid det här laget och kan mer el mindre varenda replik..

Det här blir vår sista turne´helg med Diggiloo, sedan är det slut för den här gången! Nästa år firar Diggiloo 10 år! Då kommer tyvärr inte jag kunna vara med..håller på att skriva kontrakt för en annan produktion, men det avslöjar jag lite längre fram… 😉

Magnus, Mats och deras 4 hundar.(!).hämtar oss imorgon kl 9:30 och då bär det av norrut..

Jag tog tillfället i akt och gjorde en blåbärspaj lagom till de kom. Här kommer receptet!

Ingredienser

6-8 port

3 dl vetemjöl
2–3 msk strösocker
100 g Arla smör

Bärfyllning:
3/4 – 1 liter färska eller frysta blåbär
3/4 dl strösocker
1/2 -1 msk potatismjöl

Till servering:
2 dl Arla Köket vispgrädde
2 äggulor
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa. Blanda bären med socker och potatismjöl i en ugnssäker form. Obs den större mängden potatismjöl till frysta bär. Fördela smuldegen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.
Vispa grädden. Vispa ner äggula, strösocker och vaniljsocker. Servera såsen till pajen.

Tips!
Det är också gott att servera smulpajen med Kelda vaniljsås eller Arla Köket Kesella kvarg vanilj.

Nu ska den gräddas och få lite fin färg...

TAGGAR
7 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTE



ARKIV



Annons




Annons

Laddar http://charlotteperrelli.chic.se/somewhere/